Isolatie

In 2020 moeten alle daken van koopwoningen en huurwoningen verplicht geïsoleerd zijn. Dit geldt voor woningen die voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Nieuwbouwwoningen die na 1 januari 2006 zijn aangesloten zijn meestal al voorzien van de juiste dakisolatie. Voor alle zelfstandige woningen, zoals een appartement, eengezinswoning of een studio, is dakisolatie verplicht sinds 1 januari 2015. Als je niet over dakisolatie beschikt, dien je deze binnenkort te laten plaatsen. Er zijn verschillende methoden om jouw dak te laten isoleren. Deze verschillende methoden verschillen ook in prijs. Zo zijn de kosten van een hellend dak isoleren aan de buitenzijde hoger dan een hellend dak isoleren van binnenuit. ALL-DAK maakt hiervoor graag een vrijblijvende offerte voor u.  

Dakisolatie dient natuurlijk ook aan een aantal normen te voldoen. De isolatie moet een minimale warmteweerstand (Rd-waarde) van 0.75 M² K/W (vierkante meter per Kelvin per Watt) hebben. We begrijpen dat dit misschien moeilijke begrippen zijn, maar gelukkig weten ALL-DAK je hier over te informeren. Als je beschikt over een onverwarmde zolder die niet bewoond wordt, geldt zoldervloerisolatie ook als dakisolatie. Of je voldoet aan de minimumnorm wordt gecontroleerd via het Energieprestatiecertificaat (EPC) en de feitelijk vastgestelde Rd-waarde die op dit certificaat genoteerd dient te worden. Staat er enkel een default-waarde op jouw EPC of je beschikt helemaal niet over een EPC, dan zal de woningcontroleur zelf op onderzoek uit gaan en een feitelijk vaststelling over jouw dakisolatie noteren. Zorg dus dat je beschikt over een compleet Energieprestatiecertificaat, dat bespaart jou en de woningcontroleur tijd en moeite.Premies? JA!

Laat je dakisolatie plaatsen door ALL-DAK, geregistreerd aannemer, dan geniet je van een hogere premie.

Je kan namelijk 4 euro per vierkante meter ontvangen. Let wel: de minimale Rd-waarde moet 4,5 m²K/W zijn. Bovendien kan je bij dakisolatie geplaatst door ALL-DAK, gebruikmaken van het verlaagde BTW-tarief.


Als jouw dak nog niet goed geïsoleerd is doe je er dus goed aan om jouw dak te laten isoleren door ALL-DAK. Vraag een vrijblijvende offerte, mail naar all-dak@telenet.be, Wij helpen je graag.

All-Dak


Lelielaan 14
2630 Aartselaar
0474/45 48 64